Házból Otthont

Előszoba

Ez az a helyiség ami a legösszetettebb tulajdonságokkal bír. Abszolút funkcionálisnak kell lennie, de stílusosnak is, hiszen ez az első benyomás rólunk. Mindamellett ne legyen zsúfolt, legyen hely leülni a cipőfelvételnél, legyen benne tükör, hogy mielőtt kilépnénk a nagyvilágba megszemléljük magunkat. De legyen decens is…..sőt, én szeretem ha nincs minden csipp csupp szem előtt, vagyis kell egy komód vagy dobozok a tárolásra is. 

Nagyon sok mindere kell figyelni. Mikor azt hissszük egy tollvonással letudható ennek a szobának a tervezése, nagyot tévedünk. Legyen bármily tágas vagy épp apró a bejárónk, tükrözze a ház hangulatát.

koszorus-bejaro

 

orosz-bejaro

 

csikos-bejaro

 

Ahogy mondják: az első benyomás….itt is érvényes. Fontoljuk meg mire van szükségünk az előszobában, és mi az amiben kiegyezhetünk (például szeretnénk egy kis padot de nem fér el, vagy túl sok helyet foglal, nézzünk helyette ülőkét vagy fellépőt).

Egy jó előszoba ismérvei: minden van benne ami egy elinduláshoz és érkezéshez szükséges.

 

ikea-pad

 

Tükör – jó ha látjuk benne tetőtől talpig magunkat. De megfelel  egy kisebb is. Lényeg hogy ne kelljen beszaladgálnunk más helyiségekbe, egy utolsó pillantásért.

Fogasok vagy akasztók – amiből nem árt ha több van mint amennyien  a ház lakói. 

Cipőtárolás – nincs lehangolóbb látvány a szanaszét hagyott cipőknél, papucsoknál a bejáróban. A rendetlenség látszatát keltik. Még akkor is ha nagy a helyiség.

Ülőke vagy pad vagy – ami elfér. 

Legyen kényelmes, világos ( ezt világítással is elérhetjük).

Nem zsúfolt. Ideális a beépíthető szekrény,  csak válasszuk a keskenyebb változatát, hogy ne nyomja össze a teret. De lehet komód vagy csak polc. Ezek a szoba méretétől függnek.

 

zold-fal

 

Ha a családban gyerekek vannak gondoljunk rájuk is. Tegyünk fogast vagy egy kis ládát alacsonyabb helyre, amit elérnek. Örülni fognak, hogy tudnak egyedül öltözni, vetkőzni. Elvégre önnállóságot tanulnak már az oviban is. Nem utolsó sorban pedig nem kell ott álldogálniuk és ránk várni amíg készülődünk. 

 

pados-bejaro

 

gyerekes-bejaro

 

Kellhet még: kulcstartó, esernyőtartó, a leveleknek doboz, üzenőtábla, családi fotók. Dobozok a csattoknak, fésüknek, apróságoknak. Dekoráció, szőnyeg, lábtörlő.

 

diy-pad

 

Ezek tényleg csak körvonalak egy előszoba berendezésénél. Mert e mellet a teljes képet a színekkel, textilekkel,  dekorációval és a fényekkel érjük el. Törekedjünk a letisztultságra, mert a sok színt úgyis a ruháink adják majd.:)

 

dekor-bej

 

                                   A karácsonyi készülődésből ez a helyiség se maradjon ki.:)

 

piros-beja

 

Jó álmodozást!

Forrás: appartmenttherapy, pinterest, ikea, decaradornet, zillow

Jó álmodozást!

 

Köszönöm, hogy ide látogattál. Ha tetszett amit olvastál oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Keress a Facebookon, Pinteresten, ha szeretnél valamiben személyesen tanácsot kérni a lakberendezéssel kapcsolatban írj e-mailt. Látogass el máskor is, új inspirációkkal, tervekkel, ötletekkel várlak.♥ 

Facebook elérhetőség (Házból Otthont)

E-mail: hazbolotthont.cafeblog@gmail.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!