Házból Otthont

Hálószoba

Amikor a hangulatot említem egy ház vagy lakásbelső esetén, mindíg az egészre gondolok. Ha tehát kitaláltuk a stílusát, hangulatát a házunknak, próbáljuk azt végig  is vinni az egészen. Példaként mindíg a öltözködésünkre gondoljunk. Szerintem nem sokan lépnénk ki a házból és indulnánk munkába kiskosztümben, hozzá vasorrú bakancsban, kalapban és  mellé szatén kesztyűben. Így együtt.

Ugyanilyen ha a házunk egyik szobája minimál, a másik vintage, a következő pedig klasszikus stílusban pompázik.

Tehát a hálószobánk esetében is tartsuk szemünk előtt a ház egységes stílusát. Mivel ennek a szobának a központi eleme az ágy, ez legyen a fő vonal. 

Amikor a háló kerül szóba egy tervezésnél sokszor tapasztalom, hogy szeretnek rajta gyorsan átsiklani. Hiszen mi kell oda….semmi. Csak egy ágy, szekrény vagy komód (helytől függően) és már be is van rendezve. Ha így állunk hozzá, biztosak lehetünk benne, hogy ez lesz az első helyiség amit rövid időn belül újra kell majd terveznünk. 

Nyugodtan mondhatom, hogy itt a lényeg pontosan a részletekben rejlik.

Mert persze hogy kell ágy és tárolós rész, de ez a funcionalitás. Ezen kívül van a hangulat, amit minden este amikor már bebújtunk a jó meleg takaró alá, érezni akarunk. Meghittség, nyugalom, béke. Ahol jól esik megpihenni egy nehéz nap után, ahol jó belelapozni a kedvenc könyvünkbe, esteleg ahol csak jó lustálkodni még pár percet a reggeli ébredés után. 

 

 

A bútorok mellett amire figyelni kell a színek. Figyeljük meg milyen órákban süt be a nap a legintenzívebben (irányadó az ablak nagysága és a szoba tájolása). Ha ugyanis éjjel dolgozunk és nappalra tevődik át a pihenésünk, viszont sokáig oda süt a nap, érdemes a szobában mélyebb, sötétebb színeket használni. Akár a fal egyik oldalát sötétebb színre festeni, vagy pedig válasszunk a textilek közül egy mélyebb, sötétebb színt. És használjunk függönyt, sötétítőt vagy valami más árnyékolót (de nehogy szallagfüggönyt!!!) hogy kizárjuk a fényt és nyugodtan aludhassunk.

 

 

 

Amivel meleggé tehetjük még a hálónkat az a szőnyeg vagy szőnyegek. Nagy divat manapság a rétegezés ..itt is. Szőnyeget a szőnyegre, stílusban akár nem megegyezőeket is. Elnyeli a zajt, puha a lábnak és nem utolsó sorban meleg. És a párnák…minden mennyiségben szokták mondani, de én nem ezt vallom. Egyszer amikor beleestem ebbe a csapdába és este alváshoz készülődtünk, és már a hatodik díszpárnát raktuk le, megjegyezte a férjem: most itt mi alszunk vagy a párnák? Igen….sok fotó amiket az ember a neten lát, nem a való életet tükrözi hanem egy illúziót. A fotó kedvéért mindent mondhatnám. De igaz. Tehát a mi igényeinket tartsuk itt is szem előtt, ne pedig egy álmot ami…rémálommá válhat.

Fények

Gyertyák, hangulat világítás, olvasó lámpa. Talán ezek amik a legfontosabbak, de ha egy dolgozó rész, pipereasztal, vagy egyébb funkcionális rész kerül be a szobába, azok megvilágításáról se feledkezzünk meg.

A tárolás

Az ágy melletti éjjeliszekrény (ami simán lehet egy hokedli vagy szék is) ahová pl. a könyvünket telefonunkat tesszük. Komód vagy gardrób a ruhatárolásra. Ez lehet zárt vagy nyitott ízléstől függően. 

Ha figyelünk a részletekre, ismerjük magunkat és igényeinket, és ezeket szem előtt tartjuk a hálószoba esetén is, a végeredmény egy csodás szoba lesz ahol szívesen időzünk és ahol kipihenhetjük magunkat.

 

 

 

 

 

 

Jó álmodozást!

 

Forrás: Pinterest

 

Jó álmodozást!

 

Köszönöm, hogy ide látogattál. Ha tetszett amit olvastál oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Keress a Facebookon, Pinteresten, ha szeretnél valamiben személyesen tanácsot kérni a lakberendezéssel kapcsolatban írj e-mailt. Látogass el máskor is, új inspirációkkal, tervekkel, ötletekkel várlak.♥ 

Facebook elérhetőség (Házból Otthont)

E-mail: hazbolotthont.cafeblog@gmail.com

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!