Házból Otthont

Ötórai tea….

……..hol máshol mint a konyhában. Nagyon hosszú és kimeríthetetlen téma ez a helyisége a háznak, és nem véletlenül mondják ma is a ház lelkének a konyhát. Van egy kép a fejemben régről nagyiékról, az egész család az asztal körül ül, a masinában sül a kalács, a felnőttek beszélgetnek, mi gyerekek pedig az asztal alatt bújócskázunk, viháncolunk. Valószinűleg ezek a képek, illatok, hangulatok befolyásoltak amikor a házunkban a konyhát terveztük. Abszolút vidékies és az asztalt körbe lehet ülni, olykor még 14 embernek is (de akkor azért már szűkösen).

Nagy feladat kezdőként megtervezni a konyhát de nem lehetelen.

Legfontosabb szempont szerintem: a helyiség adottsága… nem csak a mérete, hanem a formája is és a fekvése is fontos. Figyelembe kell venni az ablakok, ajtók helyét, a fűtőtestét… Ez alapján tudod majd megtervezni a bútorok elrendezését, a munka területet, a világítást, a háztartási gépek helyét. Ezek együtt fogják meghatározni a konyhád formáját (U alakú, egysoros, L alakú….). Ma már vannak erre speciális programok, tervezők (lásd ikea). Ez lesz az alaprajz.

Másodsorban a világítás ( helyi és általános, nem csak a munkalapé) minden konnektor, kapcsoló helyének megtervezése. Mit nem adtam volna érte ha jó tíz évvel ezelőtt amikor beköltöztünk a házunkba a szaki tanáccsal is ellátott volna amikor a konyhánkba a konnektorokat rakosgatta. Mert hidd el konnektorból sosem elég, mert itt nagyüzemben kell a szabad kapacitás:). Egyszerűen ma már a háztartási kis és nagy gépek amik segítenek minket a főzésben (bizony anyáinknak ennyi nem volt) áramot használnak, mi sokszor a telefonjainkat is itt töltjük, sőt van aki a konyhasztalnál dolgozik a notebookján…és van amikor egy mosogatógéppel is bővül a háztartásunk. Tehát alaposan fel kell mérni a jelen és a jövő terveit, elképzeléseit is. Én azt mondom inkább többször tervezz papíron minthogy a konyhában kelljen falat bontani a vezetéknek.

Ezek után már az élvezetesebb része jön a tervezésnek. A stílus, a színek, a dekoráció ( ebből itt lesz a legkevesebb valószinűleg, mivel már a bútorzat, a tányérok, csészék, tálak is hozzásegítenek a dekoráláshoz).

Jöjjenek a képek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legyen egy konyha kicsi vagy nagy, ha szeretünk benne tevékenykedni a vendégeink is itt időznek majd szívesen.

Folytatjuk…..

 

Jó álmodozást!

 

Köszönöm, hogy ide látogattál. Ha tetszett amit olvastál oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Keress a Facebookon, Pinteresten, ha szeretnél valamiben személyesen tanácsot kérni a lakberendezéssel kapcsolatban írj e-mailt. Látogass el máskor is, új inspirációkkal, tervekkel, ötletekkel várlak.♥ 

Facebook elérhetőség (Házból Otthont)

E-mail: hazbolotthont.cafeblog@gmail.com

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!