Házból Otthont

Ötórai tea… 2.rész

Őrültségnek tűnik de nekem a konyha nem csak munkahely ahol napi rutinból készülnek az ételek. Aki szeret főzni annak valószínűleg ugyanazt jelenti amit nekem…a szenvedély, az öröm színtere. Persze aztán vannak a szürke és rohanós napok….de erről ma nem szól a fáma:). Ez az a hely ahol összegyűlik a család az ünnepeken, ahol együtt nevetünk olykor együtt sírunk is. Ide tér be a vendég, itt dumcsizunk a barátnőkkel a kávénk mellett, és a pasik is itt beszélnek ki minket ha összejönnek egy szombat este. Így amikor erről a helyiségről írok ezek az érzések kavarognak bennem. Nehéz csak a funcionalitást szem előtt tartani.

Azt mondják az ingatlanosok jó tanácsként a tulajdonosoknak, hogy kávé vagy frissen sült kalács illata lengje be a házat mikor a vevőt várják, mert így nagyobb sikerrel adják el az ingatlant. Hát lehet benne valami:). Én is nagyon szeretem amikor a kis törpénk belépve a házba, beleszimatol a levegőbe és azt kérdi: anya mit főztél:)?

Visszautalva az első részre (amiben megemlítettem a alaprajzot és a elektromos vezetékek megfelelő számát) jöjjön az élvezetesebb rész. A munkaháromszög kialakítása, vagyis a tárolás (hűtőszekrény, fagyasztó), mosogatás (mosogató, mosogatógép) és a főzés (főzőlap, sütő) helyei. Ha ezek egy háromszöget zárnak be akkor leszel a leghatékonyabb és nem kell fel le cikáznod a konyhában. A mosogató a főzőlaptól minimum 80cm távolságban legyen. A szekrényeket ha egymással párhuzamosan helyezzük el, ott minimum 120cm távolság legyen a két sor között, hogy kényelmesen ki tudd nyitni a szekrényajtókat mindkét oldalon. 

Legyen egy karakteres, vagány lámpa (ez már a dekor és a funkció násza). Nem bánod meg ha ezt hangsúlyozod.

 

 

 

Legyen nyitott polc, nem sok…… vagy tányértartó. Otthonos, vidéki atmoszférát ad.

 

 

 

A burkolat a talajon strapabíró cementlap, vagy azt utánzó greslapok, ma nagyon divatosak. Nekünk tölgyfa parkettánk van, kitűnően állja a sarat. Ha a falra is választunk csempét akkor döntsük el melyik legyen a hangsúlyos. Vagy ez vagy az….

 

 

 

Szőnyeg…akár az étkezőasztal alá, akár csak egy kisebbet a mosogató elé. Lehet öreg, kopott csak mosható legyen.

 

 

Kisérletezz a színekkel. Hozz be egy színt…fesd át vele székeket, vagy legyen színes a függönyöd….meglátod irigyelni fognak a stílusodért:)

 

 

 

Forrás: hative.com, the kitchn, pinterest

 

Jó álmodozást!

 

Köszönöm, hogy ide látogattál. Ha tetszett amit olvastál oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Keress a Facebookon, Pinteresten, ha szeretnél valamiben személyesen tanácsot kérni a lakberendezéssel kapcsolatban írj e-mailt. Látogass el máskor is, új inspirációkkal, tervekkel, ötletekkel várlak.♥ 

Facebook elérhetőség (Házból Otthont)

E-mail: hazbolotthont.cafeblog@gmail.com

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!