Házból Otthont

Eklektikus otthon

A művész lelkek stílusa az eklektika. Ebben bontakozik ki az igazi egyéniség. Lázadás a tömeg bútorok ellen, a trendek ellen.

Nagyon jó ízléssel kell rendelkezni hozzá, hogy tényleg eklektikus otthonunk legyen. Merem mondani, hogy ez az az enteriőr, ami nem lesz kész csak úgy ripsz ropsz. Ez az a stílus amihez a kiegészítőket keresni kell, akárhol….. még a pincében is, vagy épp egy elhagyott sufniban. Ide kutatni kell a darabokat. A megtalált kincsek lesznek a lelkei a házunknak. Mivel bátor keveréke ez a modern és a régies stílusnak, vagy épp a minimál puhítása a romantikával, jó ízlés kell hozzá és főleg mérték, hogy ne egy giccs parádét kapjunk, vagy egy értelmezhetetlen káoszt hozzunk létre. Tartsuk szem előtt:

az eklektikus stílus jól bírja a fémet, fát, műanyagot vagy épp a bársonyt. A kontrasztok amik dominálnak. Nincs színe ennek a stílusnak de érdemes egy színt kiemelni (vagy annak árnyalataival játszani), és ezt fővonalként megjeleníteni az egész házban. Ettől lesz harmonikus és egységes. Ez tartsa majd össze a különbözőségeket.

Jól megfér egymás mellett a különböző korok különféle stílusa.

Gondolkodjunk kompozíciókban. Mint egy festőművész amikor alkot.

Tudatosan rendezkedjünk, ne nyomjuk össze a teret.

Ha betartsuk ezt a pár szabályt, ráérzünk az ízére, a legkülönlegesebb otthonban fogunk élni, ami nem csak kirakat, hanem egy nagyon jó, kreatív, inspiráló, izgalmas, különleges otthon. 

Lásd, hogy mire gondoltam. 

 

Forrás: kellyelko.com

 

Jó álmodozást!

 

Köszönöm, hogy ide látogattál. Ha tetszett amit olvastál oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Keress a Facebookon, Pinteresten, ha szeretnél valamiben személyesen tanácsot kérni a lakberendezéssel kapcsolatban írj e-mailt. Látogass el máskor is, új inspirációkkal, tervekkel, ötletekkel várlak.♥ 

Facebook elérhetőség (Házból Otthont)

E-mail: hazbolotthont.cafeblog@gmail.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!