Házból Otthont

Így dolgozz otthon stílusosan

Mindannyian tudjuk milyen a reggeli korán kelés, rohanva öltözés és a sietős indulás káosza, így amikor az ember talál egy munkát amit otthonról is végezhet, nagy az öröm, hogy eme rohangálástól megszabadultunk. De jön a következő dilemma, amire eddig nem kellett sok gondot fordítani, éspedig: most már kell egy hely ahol a számítógép mellé már tárolási, rendszerezési és ne adj isten nyomtatási lehetőségre is szükség lesz.

Mindegy milyen típusú munkát végzünk, kell legyen egy asztal vagy munkaállomás ahová letehetjük a dolgainkat. Valljuk be  a konyhaasztal nem ideális erre:). Minden kis hely elég, hogy ezt kialakítsuk, most összeszedtem pár dolgot amitől komfortosabb lett az “irodám”.

Fontos egy jó asztal. A megfelelő magasság és a hosszúság is fontos, mert ha ott fogjuk tartani a nyomtatót az simán harminc centi mínusz a használható felületből. Az asztal kiválasztásánal is lehetünk stílusosak. Jó példa ha egy régit felújítunk, de az is ha a lábait meghagyjuk, de a felüleltét lecseréljük olyanra ami akár szélesebb, vagy épp mélyebb, így praktikusabb. Tehát ne rohanjunk rögtön a boltba asztalt venni:).

 

A szék. Ebből sem kell feltétlenül tipikus irodai forgós. Nyugodtan keresgélhetünk más fazonokat, stílusban akár meghökkentőt. Lehet fotel, karfás szék……a legfontosabb, hogy kényelmes legyen. Ha karfásat választunk mérjük le a karfák magasságát, hogy beférnek e az asztal alá, ezzel helyet spórolhatunk.

 Világítás. Az általános fény mellé kell egy asztali lámpa is, aminek a fénye lehetőleg (jobb kezesek esetében) balról érkezzen. Nagyon jó lehetőség ablak elé tenni az asztalt a fények miatt, de ebben az esetben elveszítjük azt a plusz tárolási felületet, amit ha fal elé tennénk meglenne. Még vegyük figyelembe ebben az esetben, a szoba tájolását, mert egy nyugati oldal délutáni számítógépes munkavégzésre nem ideális a besütő és vakító nap miatt. Vagy árnyékoljunk több rétegben.

 

Innen már jöhetnek a munkavégzéhez szükséges kellékek elrendezései és a tárolás. Ügyeljünk arra, hogy a kábelek, kapcsolók, vezetékek, konnektorok védve ill.védettebb helyen legyenek (akár dobozban) a gyerekek biztonsága végett.

 

Forrás: pinterest

Jó álmodozást!

 

Köszönöm, hogy ide látogattál. Ha tetszett amit olvastál oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Keress a Facebookon, Pinteresten, ha szeretnél valamiben személyesen tanácsot kérni a lakberendezéssel kapcsolatban írj e-mailt. Látogass el máskor is, új inspirációkkal, tervekkel, ötletekkel várlak.♥ 

Facebook elérhetőség (Házból Otthont)

E-mail: hazbolotthont.cafeblog@gmail.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!