Házból Otthont

Költözzünk a padlásra

Ahogy bővül a család egyre kevesebb lesz a tér otthonunkban. Szűkösebbé válik a nappali a gyerekek játékától és már a hálóban sem fér el még egy ágy. Ilyenkor szokott eljönni a nagy kérdés: KÖLTÖZZÜNK? 

Nagyon nehéz egy eddig fejlesztett, csinosítgatott házat otthagyni. Teli emlékkel, történettel, személyes kötődéssel. Egy otthont. Ilyenkor szoktam javasolni, hogy tessék számolni és mérlegelni.

Beépíthető-e a tetőterünk? Ennek eldöntését bízzuk szakemberre.

A fűtésrendszer kialakítása: hűtés-fűtés egy jelentős költség, a szigetelés és a közfalak kialakítása ( de nem mindíg van rá szükség) nem elhanyagolható kiadás. Az ablakok beépítése amennyiben még nincs, már nem annyira terheli meg a családi kasszát. Ezek az alapok, azután persze van a burkolat a lambéria vagy gipszkarton és a padló burkolása.  A szobák berendezése sokszor tényleg nem jár nagyobb kiadással hiszen a kis terekbe nem kell sok bútor.

Minden bizonnyal ezek a fejlesztések, bővítések még mindig alatta maradnak egy új ingatlan vásárlásának, illetve az akkor majd felmerülő, ilyen olyan előre nem látható problémák kijavításának. Amit viszont nyerünk azzal, hogy beépítjük a tetőteret: nagyobb és értékesebb ingatlanunk lesz, teli emlékkel.

Különleges belső tér keletkezik a gerendák elhelyezkedésétől. Lehetőség van a kreativitásunk kibontakoztatására. És jó esetben lesz egy panorámás kilátásunk. Egyszerűen nem véletlen, hogy a gyerekek kedvenc helye a padlásszoba.

Nézzetek képeket kicsi vagy épp nagyobb tetőtéri szobákra. 

Amikor csak egy kis kuckó kell:)

Hálófülke a vendégeknek vagy a gyerekeknek.

Tökéletes helykihasználás. 

Szabadon hagyott gerendák, vidéki hangulat.

Szülői háló egy kis nappalival vagy egy kis vendég szoba?

Lehet egy kis terasz fényűző kilátással?

Kedvet kaptál valamelyikhez?

 

Forrás:pinterest

Jó álmodozást!

 

Köszönöm, hogy ide látogattál. Ha tetszett amit olvastál oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Keress a Facebookon, Pinteresten, ha szeretnél valamiben személyesen tanácsot kérni a lakberendezéssel kapcsolatban írj e-mailt. Látogass el máskor is, új inspirációkkal, tervekkel, ötletekkel várlak.♥ 

Facebook elérhetőség (Házból Otthont)

E-mail: hazbolotthont.cafeblog@gmail.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!