Házból Otthont

Shabby stílusban az előszoba

Töretlenül népszerű a shabby stílus. Bevallom én is nagyon szeretem, mert kreativitásra ösztönöz, hihetetlenül sok ötletet elbír, szeretem a pasztell színeit és persze a kissé kopottas bútorokat is.  Már az Előszoba  bejegyzésemben írtam, hogy mire figyeljünk a berendezésénél, most csak shabby stílusban hoztam ötleteket.  Szép színek, okos megoldások, letisztult formák és újragondolása a régi tárgyaknak.  … Tovább »

Rusztikus esküvőhöz dekoráció

Nagy gondot szokott okozni egy – egy családi ünnep megtartása ha kicsi a lakás, de nagy számú a vendégsereg. Amikor londonban jártam, az egyik parkban sétálgatva láttam egy eljegyzést. Ne gondoljatok valami pazar, fényűző lakomára. Sokkal inkább volt meghitt és barátságos. Kockás pokrócon ültek a vendégek, piknik kosarakban lapult az elemózsia, csupán a pincérek képezték… Tovább »

Egy komód másik élete

Amikor a totális felújítás vette kezdetét a hálóban, elhatároztam, hogy megújulnak a bútorok is. Legnagyobb gondot a komód jelentette, mert a sötétbarnára pácolt bútordarabom már nem passzolt a háló új külsejéhez. Mivel azt vallom hogy bútort soha (de soha) nem dobunk ki, így rögtön a megoldáson kezdtem törni a fejem. Az elhatározásom az volt, hogy… Tovább »

Miért “zöldebb” a szomszéd kertje?

Ha nem is szó szerint de jelentésében mindenképp. Hiszen ott valahogy mindig időben van a fű lenyírva, minden virágágyás rendezett, természetesen a gazt arrafelé nem is ismerik:), terem a gyümölcsfa, szinte miután elülteték. Na nálunk ennek mind az ellenkezője igaz. Szoktam mondani, hogy én szeretem a zöldeket (értsd alatta minden: virágot, bokrot, fát) de ők… Tovább »

Zsákvászon – az anyag amivel egyszerűen dekorálhatjuk az otthonunkat

Eszembe jutott, hogy a gardrób mélyén van egy tekercs zsakvásznam. Még húsvétkor a gyertyákra készítettem belőle dekorációt, de gondoltam egy merészet, hogy esetleg varrok párnát a padra és nyomtatok rá, vagy festek rá valami mintát. Úgyhogy gyorsan munkához is láttam… inspirációért. De elszabadult a képzeletem ennyi gyönyörűség láttán. Láttam, hogy milyen könnyű vele dolgozni, milyen… Tovább »

Amikor bekerül a szög a falba….

Óriási változás egy apró és költséghatékony módszerrel. Te is találkoztál már a nagy rendezkedés közben régi fotókkal, amik csak úgy voltak valahol? Esetleg egy egész doboznyival? Mivel ma már a fényképkészítés is digitalizálódot, ritkán kallódnak el, de mi van a régiekkel? Amin még a dédi mosolyog a régi ház előtt, vagy mi vagyunk rajta a… Tovább »

Így dolgozz otthon stílusosan

Mindannyian tudjuk milyen a reggeli korán kelés, rohanva öltözés és a sietős indulás káosza, így amikor az ember talál egy munkát amit otthonról is végezhet, nagy az öröm, hogy eme rohangálástól megszabadultunk. De jön a következő dilemma, amire eddig nem kellett sok gondot fordítani, éspedig: most már kell egy hely ahol a számítógép mellé már… Tovább »

Varázsoljunk megunt dolgainkból gyöngyszemeket

Emlékszem a Jóbarátok-ban Mónika konyhájára. Nagyon szerettem a színét, a nyitott polcokat, de az étkezőasztal körüli színes székek egyszerűen lenyűgöztek. Azt hittem, hogy ez csak régen tetszett, de nem. Ha véletlenül belenézek egy egy ismétlésbe, most is ugyanúgy tetszik. Hiába, megfertőztek a színek♥ Sokszor van, hogy unalmasnak gondoljuk az otthonunkat, vagy csak megszokottnak. Változtatnánk is… Tovább »

Húsvétvárás

Belefutottatok már abba a csapdába hogy egy egy ünnep előtt elhatároztátok, hogy idén több időt fogtok a felkészülésre szánni de nem sikerült? A gyerekekkel időben elkezdünk díszeket készíteni vagy ehhez hasonló ígéretek, azután pedig kifutottatok az időből? Én rendre így érzem. A jó ötletek pont akkor nem akarnak jönni, vagy épp fontos dolgom akad, vagy… Tovább »

A tökéletes nappali

Mindenkinek más. Én  a tervezéskor listát készítettem a mi igényeinkről. De ez egészen más volt amikor beköltöztünk és ma. Ám egy dolog változatlan, a sok természetes fény, kandalló, kényelmes kanapék. A súlypontok tolódtak el vagy inkább a fontossági sorrend változott? Régen nem volt fontos a tévé, ma…van egy törpikénk akinek fontos:). Amit régen is, ma… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!