Házból Otthont

Itt a hétvége, rendezzünk kerti partit!

Mivel javában tombol a kánikula, gondolom ti is esténként örömmel vacsoráztok odakint, vagy csak élvezitek egy pohár bor mellett az esti frissebb levegőt. Lehet azon is gondolkodtál, hogy meghívjátok a barátokat, csak azt hiszed túl sok macerával jár. Megnyugtatásra közlöm, hogy ez nem így van. Persze jól  kell logisztikázni, de valójában szinte minden van otthon…. Tovább »

Ami nélkül elképzelhetetlen volt a konyha régen – A masina

A nagymamám masinája a legszebb azóta is, ami rózsaszín csempéből rakott…..a lapjai már rozsdásak de ezen gyorsan lehet segíteni…csodás darab. Ez a nagyi örökség. Remélem nektek is főztek masinán a nagyszülők és ti is nosztalgikusan gondoltok azokra az évekre vissza. Ma már teljesen kiszorult a konyhákból, de ha véletlenül ti is eltettétek és megőriztétek hoztam… Tovább »

Különleges burkolatok a fürdőszobában

A fürdőszobában a részletekre kell leginkább figyelni. Mivel a szaniterek adottak, játszunk a színekkel, a kiegészítőkkel a részletekre fókuszáljunk. Csempéből, burkolatból válasszunk semlegesebb színeket. Ugyanis minden évben jönnek az újabbnál újabb trendek és irányzatok, gondolom ti sem szeretnétek kétévente lecserélni a csempét. Sokkal egyszerűbb követni a trendeket kiegészítőkkel, textilekkel, hiszen nemcsak sokkal kevesebbe kerül mint… Tovább »

Hová tegyem ezt a virágot?

Ki a virágot szereti….tudjuk a folytatást:))).  És persze én is szeretem, legyen az vágott, cserepes, vagy örökzöld. Bár sokáig hadilábon álltam a cserepes növényekkel:(.  Nem szerettek engem, és előszeretettel kókadoztak vagy csak vegetáltak a cserepekben. De jelentem, már sikeresebben tartok életben minden virágot és zöldet:). Már nem mellékes, hogy  hová teszem a virágokat. Szeretem ha… Tovább »

Függöny variációk avagy nyári árnyékolás stílusosan

Legegyszerűbb módja egy helyiség hűvösebbé tételére, ha több rétegben árnyékolunk. Függönyt fel! Lehet ez egy fényáteresztő réteg és esetleg egy vastagabb (vagy dupla anyagú) sötétítő textil. Óriási divat a roló, legyen az római stílusú vagy nádból készült, kinek kinek stílusához passzoló. Ezzel a fajta árnyékolással nemcsak divatossá tesszük a szobáinkat, hanem tényleg jó pár fokkal… Tovább »

Amikor egy kicsit megőrülünk

Valamiért nagyon bírom a nem szabályosan, trendin elrendezett kerteket, udvarokat. Egy pici csavarral fűszerezett udvar, egy régi kanna vagy gumicsizma virággal tele ültetve, vagy egy fa paraván amin régi szerszámok lógnak:) megmosolyogtat és inspirál. Nagy ötletek filléres beruházásból, de a végeredmény…….egyedi, merész kert.  Merítsetek ihletet hátha neketek is kedvetek támad egy kis alkotáshoz.    … Tovább »

Shabby stílusban az előszoba

Töretlenül népszerű a shabby stílus. Bevallom én is nagyon szeretem, mert kreativitásra ösztönöz, hihetetlenül sok ötletet elbír, szeretem a pasztell színeit és persze a kissé kopottas bútorokat is.  Már az Előszoba  bejegyzésemben írtam, hogy mire figyeljünk a berendezésénél, most csak shabby stílusban hoztam ötleteket.  Szép színek, okos megoldások, letisztult formák és újragondolása a régi tárgyaknak.  … Tovább »

Rusztikus esküvőhöz dekoráció

Nagy gondot szokott okozni egy – egy családi ünnep megtartása ha kicsi a lakás, de nagy számú a vendégsereg. Amikor londonban jártam, az egyik parkban sétálgatva láttam egy eljegyzést. Ne gondoljatok valami pazar, fényűző lakomára. Sokkal inkább volt meghitt és barátságos. Kockás pokrócon ültek a vendégek, piknik kosarakban lapult az elemózsia, csupán a pincérek képezték… Tovább »

Egy komód másik élete

Amikor a totális felújítás vette kezdetét a hálóban, elhatároztam, hogy megújulnak a bútorok is. Legnagyobb gondot a komód jelentette, mert a sötétbarnára pácolt bútordarabom már nem passzolt a háló új külsejéhez. Mivel azt vallom hogy bútort soha (de soha) nem dobunk ki, így rögtön a megoldáson kezdtem törni a fejem. Az elhatározásom az volt, hogy… Tovább »

Miért “zöldebb” a szomszéd kertje?

Ha nem is szó szerint de jelentésében mindenképp. Hiszen ott valahogy mindig időben van a fű lenyírva, minden virágágyás rendezett, természetesen a gazt arrafelé nem is ismerik:), terem a gyümölcsfa, szinte miután elülteték. Na nálunk ennek mind az ellenkezője igaz. Szoktam mondani, hogy én szeretem a zöldeket (értsd alatta minden: virágot, bokrot, fát) de ők… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!