Házból Otthont

Készítsünk valamit konzervdobozból

Amikor betévedek a kedvenc lakberendezési boltbomba a szemet gyönyörködtető tárgyak közül….. körülbelül…..mindet haza tudnám vinni érzésem lesz:))). Ha ti is ilyenek vagytok akkor ez a bejegyzés nektek szól. Mutatok pár szuper ötletet mire lehet felhasználni a pléh dobozt, illetve hogyan varázsoljunk belőle menő, gyönyörű díszeket, lámpásokat, vagy virágtartót. Rengeteget spórolhatunk egy ötlettel, és nem utolsó… Tovább »

Milyen legyen a hálószobánk ha kicsi a helyiség?

Elsősorban is kis helyiségekbe ne tegyünk nagy bútorokat sem pedig sok bútort. Összenyomják a teret optikailag és ezt bizony a jól megválasztott színekkel sem lesz könnyű korrigálni. De így is sok lehetőség van megtervezni egy szuper kényelmes hálót sőt….. Először is el kell felejteni a nagy (King Size) méretű ágyat. Már nagyon sok üzletben kaphatóak… Tovább »

Lámpamustra keleti stílusban

Az eklektikus stílust, de a mediterrán stílust is megfűszerezik a különleges lámpák. Minden stílusba nyugodtan beemelhetünk egy más helyről odacsempészet lámpát, textilt vagy egyéb kiegészítőt. Próbáljuk ki bátran.  Sokszor ezektől a kis változtatásoktól lesz az otthonuk atmoszférája varázslatos, más…. ránk jellemző.  Elég egy kis változtatás, máris megváltoztattuk a szobánk hangulatát és megspóroltunk egy felújítást is. … Tovább »

Vidéki stílus-dekoráció és egyebek

Egészen biztosan ti is elvesztetek már  az üzletek óriási választékában… vagy csak erősen bízom benne hogy nem vagyok ezzel egyedül:)? Volt, hogy csak egy képkeretet mentem megvenni a hálószobába de a végén nem azzal távoztam. A jobbik eset az,  hogy amit vettem az passzolt a szobához, de sokszor van, hogy bár az üzletben tökéletesnek tűnik… Tovább »

Hotel egyedi dizájnnal francia módra

Utazás előtt mindannyian megnézzük az úticél mellett a leendő szállásunkról is a képeket. De ha szóba kerül, hogy egy hotel lesz a hely ahol pihenünk, hát sokszor futok bele a tipikus sablon szobák fotóiba (persze most nem a Ritz-re gondolok, mert az nem az a hely ahová a családdal nyaralni indulunk:)). Viszont lelki felüdülést jelent… Tovább »

Ablakfülke varázslat mindenféle stílusban és minden szobában

Amikor a terek hasznos kihasználásáról van szó akkor kerül be a képbe az ablakok alatti tér. Nagyszerűen lehet a boltíveket, kiszögeléseket, ablak alatti tereket ülőfelületnek kihasználni. Az ablakfülke ülőke az ablak előtt helyezkedik el és összhangban van a helyiséggel. Nálunk sajnos sokszor még mindíg a fűtőtesteké ez a terep, de remélem egyre többen lesznek azok… Tovább »

Állatok a falon avagy az okos dekoráció

A gyerekek valahogy alapból szeretnek minden állatot, kíváncsiak rájuk és bizony előbb utóbb szeretnének is egyet. Nálunk most a: mikor lesz kiskutyánk kérdés vetődik fel részéről minden nap.  De ha már állatok, és gyerekek, akkor gyerekszoba és dekoráció. Vagyis képek, poszterek….de nem az épp aktuális mesehősökről hanem a kedvencekről. Milyen jó ha a gyerekünk felé… Tovább »

Apróságok tárolása a fürdőszobában

Az is lehetne a címe: hová pakoljuk azokat a dolgokat amiket nem akarunk szem előtt látni, vagy hogyan tegyük esztétikussá a fürdőszobai kiegészítőket, kozmetikumokat?  Lehet ez a helyiség is a házunk ízléses része? Mert  idővel szép lassan mindenből sok lesz. Amikor beköltöztünk a Házunkba üresnek éreztem a fürdőt, visszhangzott is néha. Mára megtalálták a helyüket… Tovább »

Itt a hétvége, rendezzünk kerti partit!

Mivel javában tombol a kánikula, gondolom te is esténként örömmel vacsorázol odakint, vagy csak élvezed egy pohár bor mellett az esti frissebb levegőt. Lehet azon is gondolkodtál, hogy meghívjátok a barátokat, csak azt hiszed túl sok macerával jár. Megnyugtatásra közlöm, hogy ez nem így van. Persze jól  kell logisztikázni, de valójában szinte minden van otthon…. Tovább »

Ami nélkül elképzelhetetlen volt a konyha régen – A masina

A nagymamám masinája a legszebb azóta is, ami rózsaszín csempéből rakott…..a lapjai már rozsdásak de ezen gyorsan lehet segíteni…csodás darab. Ez a nagyi örökség. Remélem nektek is főztek masinán a nagyszülők és ti is nosztalgikusan gondoltok azokra az évekre vissza. Ma már teljesen kiszorult a konyhákból, de ha véletlenül ti is eltettétek és megőriztétek hoztam… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!