Házból Otthont

Függőleges kertek

Zöldet mindenhová! Engem lenyűgöznek a tetőkertek, a zöld terek, a lugasok. Amikor pedig azt látom, hogy egy tűzfalat borítanak be fűvel (és nem műfűvel) egyenesen csodálom. Kertépítészek, dizájnerek, kivitelezők kiváló ötleteit mutatom, hátha nálunk is elterjed, hogy nemcsak fotók, esetleg márvány borítja majd az irodák, bankok falait, hanem egy kis egy kis természet is bekerül… Tovább »

Itt a hétvége, rendezzünk kerti partit!

Mivel javában tombol a kánikula, gondolom te is esténként örömmel vacsorázol odakint, vagy csak élvezed egy pohár bor mellett az esti frissebb levegőt. Lehet azon is gondolkodtál, hogy meghívjátok a barátokat, csak azt hiszed túl sok macerával jár. Megnyugtatásra közlöm, hogy ez nem így van. Persze jól  kell logisztikázni, de valójában szinte minden van otthon…. Tovább »

Amikor egy kicsit megőrülünk

Valamiért nagyon bírom a nem szabályosan, trendin elrendezett kerteket, udvarokat. Egy pici csavarral fűszerezett udvar, egy régi kanna vagy gumicsizma virággal tele ültetve, vagy egy fa paraván amin régi szerszámok lógnak:) megmosolyogtat és inspirál. Nagy ötletek filléres beruházásból, de a végeredmény…….egyedi, merész kert.  Merítsetek ihletet hátha neketek is kedvetek támad egy kis alkotáshoz.    … Tovább »

Mennyi minden lehet a kerti házunkból?

Ki mondja, hogy a kert végén álló lepukkant fészer csak a szerszámok tárolására jó? És tényleg csak az ásóknak lehet benne helyük? Mit lehetne vele kezdeni? Szerencsések vagyunk ha van már egy házikónk, főleg ha még menthető az állapota, felújítható, bővíthető. Soha nem lesz rá jobb alkalom mint a tavasz a munkákra, és nyáron már… Tovább »

Kertem, kertem mond meg nékem….

Egy családi ház szerves része az udvar vagy a kert, jó esetben mindkettő. Mint tudjátok, nagyon díjazom ha a ház (külseje) illik a körülötte lévő természethez, és mint a legó darabjai kiegészítik egymást, harmóniában vannak.  Éppen ezért szerintem nagy figyelmet igényel a kert tervezése, ápolása. Gondolkodhatunk sziklakertben, örökzöldekkel díszített udvarban, vagy évelő virágágyásokban, ha gondozzuk… Tovább »

Egy kis nyaraló

Végre! Lassan de biztosan közeledik a tavasz, sütni kezdett a nap és melegít is végre. Csiripelnek a madarak, kezd felébredni a természet. Imádom ezeket az első melengető napsugarakat, amikor reggel felkelek és besüt a nap az ablakon….imádom. Rögtön a kerten kezdtem el gondolkodni mit hová kéne idén ültetni, hová ültessük a térelválasztásra szánt bokrokat……millió új… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!